Skip to content

EMVI Schrijver

Nederland, Utrecht, UtrechtBS Staf

Functieomschrijving

Heb jij talent voor schrijven en zin om te scoren? Dan is EMVI-schrijven misschien iets voor jou.

Dit ga je doen

Als EMVI-schrijver schrijf je de plannen waarmee SPIE meedoet aan aanbestedingen. Hoe beter jij schrijft, hoe groter de kans dat SPIE nieuwe klanten weet te scoren. Aan jou de taak om een winnend plan van aanpak te schrijven voor een aanbieding, waar de klant zich helemaal in herkent. In het plan van aanpak overtuig jij de klant dat zijn/haar vraag precies aansluit op dát waar wij goed in zijn. Het schrijven van dit ‘master piece’ doe je in samenwerking met de tendermanager en verschillende specialisten, maar je hebt de ruimte om je eigen input te leveren. Je directe collega’s zijn te vinden door heel het land en je treft elkaar wekelijks op het hoofdkantoor in Utrecht.

Jouw Profiel

Je bent van nature nieuwsgierig: je wilt graag weten waarom een vraag gesteld wordt in plaats van ‘m alleen maar te beantwoorden. Je kunt goed luisteren en je weet door te vragen wanneer het nodig is. Je vindt het leuk om met technische collega’s diep in de materie te duiken en je bent pas tevreden als iets goed onderzocht en duidelijk op papier is gezet: we willen immers winnen! Wij begrijpen dat je nog niet alles weet van de wereld van bouw en techniek. Geen probleem, wij leren het je wel.

Dit bieden wij 

 • Je krijgt de kans om als schrijver te werken in een professioneel team van EMVI-schrijvers en tendermanagers;
 • Een halfjaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden gebaseerd op de CAO M&T;
 • Een laptop en smartphone;
 • Wij staan erom bekend dat we investeren in jouw ontwikkeling. Zo heb je toegang tot vele online cursussen en bespreken we graag met jou wat jij wilt leren en hoe jij je wilt ontwikkelen in je vak;
 • Natuurlijk hoort ontspanning erbij. Je krijgt bij ons 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen.

Vereisten

Dit vragen wij van jou

 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van langere teksten en bent daardoor bekend met goede tekstopbouw en correcte formulering;
 • Je weet verzamelde informatie om te zetten naar een leesbare en aantrekkelijke (SMART)-tekst, passend bij de communicatiestijl van de klant;
 • Je bent nieuwsgierig, kritisch en onderzoekt graag wat de klant precies wil;
 • Je hebt interesse voor bouw en techniek;
 • Je gaat voor de winst, je bent resultaatgericht.

Ben je overtuigd van jouw skills en zou het vak EMVI-schrijver daarbij passen? Klik dan op de knop ‘solliciteren’: wij komen graag met je in contact!

Bij SPIE Building Solutions richten wij ons vooral op de hard services, een dynamisch werkveld dat voortdurend in ontwikkeling is. Je kunt rekenen op enthousiaste collega’s. Stuk voor stuk loyale vakmannen en -vrouwen die, net als jij, klaarstaan voor onze opdrachtgevers en samen de schouders eronder zetten.

Meer informatie

Meer weten over deze functie, de sollicitatieprocedure of de arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact op met Richard Kamphuis, manager Frontoffice Beheer & Onderhoud, telefoonnummer 06 53727015. 

of