Skip to content

Projectleider werktuigbouwkunde ASML

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenBS Zuid

Functieomschrijving

Samen met je collega’s de mooiste projecten afleveren. Op tijd, binnen budget en naar tevredenheid van de klant. Jij zorgt ervoor als Projectleider Werktuigbouwkunde in Son.

Dit ga je doen

Vanuit de vraag van onze klant in een High Tech omgeving ASML bedenk je wat er gemaakt wordt. Vervolgens maak je de planning, regel je de inkopen op basis van inkoopovereenkomsten en overleg je met de werkvoorbereiders en collega-projectleiders. Wat gaan we doen? Hoe gaan we het doen? En wat hebben we daarvoor nodig? Op coachende wijze neem je de engineers en monteurs mee in het plan en de uitvoering. Met de collega’s van sales bespreek je als projectmanager de calculaties en offertes die je gaat uitbrengen. Heb je hulp nodig van andere SPIE-collega’s die je niet dagelijks spreekt? Dan zoek je die actief op.

Je krijgt als projectleider veel vrijheid bij het inrichten van je klantrelaties en het aansturen van de interne organisatie. Daardoor heb je veel invloed op het aantrekken van nieuwe projecten en de uitvoering daarvan. Natuurlijk volg je die uitvoering op de voet. Dus ga je regelmatig op klant- en projectbezoek en spar je met de uitvoerders over de voortgang. Terug op kantoor rapporteer je je bevindingen aan de financial controller. Ook na afloop van een project blijf je in beeld bij je klanten. Als relatiemanager adviseer je hen voor de toekomst vanuit jouw kennis van de aanwezige installaties en de nieuwste mogelijkheden. Misschien zit je bij zo’n gesprek wel in een ruimte die je zelf mee hebt bedacht.

Dit bieden wij

 • Een goed salaris en pensioenregeling gebaseerd op de cao Metaal & Techniek.
 • Een gezonde balans tussen werk en privé. Je krijgt bij ons 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen, aangevuld met eventuele leeftijdsgebonden adv-dagen.
 • De beschikking over een leaseauto, laptop en smartphone.
 • Een breed pakket aan extra voordelen, zoals collectiviteitskortingen op verzekeringen en de mogelijkheid om aankopen met korting te doen bij leveranciers.
 • Wij investeren in jouw ontwikkeling; daar staan we om bekend. Daarom krijg je toegang tot vele online cursussen en opleidingen en bekijken we samen wat jij wilt bijleren en hoe je kunt blijven groeien in jouw vak.
 • Vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. We geven je de ruimte om op jouw manier bij te dragen aan het beste resultaat.

Vereisten

Dit ben jij

Met jouw technische kennis zit het wel goed. Projectinhoudelijk maken ze jou dan ook niets wijs. Je kunt goed plannen, organiseren, coachen en motiveren en bent commercieel en ondernemend ingesteld. Daarbij heb je oog voor het belang van de klant, het resultaat en voor de ontwikkeling en veiligheid van je collega’s. Je staat stevig in je schoenen en hebt graag de touwtjes in handen. Als de druk wat groter wordt, blijf jij rustig en rationeel denken. En als je echt iets wilt, neem je de klant of je collega’s daar op overtuigende wijze in mee.

Verder herken je jezelf hierin:

 • Je hebt een HBO-diploma in de richting werktuigbouwkunde, bij voorkeur aangevuld met een bedrijfskundige of projectmanagementopleiding.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als projectleider/projectmanager.
 • Je hebt zelfstandig werktuigbouwkundige projecten aangestuurd.
 • Je hebt kennis van en/of ervaring met ramingen, begrotingen en kostprijsengineering.
 • Je beschikt bij voorkeur over een eigen relatienetwerk in Zuid-Nederland en bent goed op de hoogte van de marktontwikkelingen voor installatiebedrijven.

Is dit de functie die je zoekt? 

Stuur dan je cv Irene Bosmans – Kuijpers, Corporate Recruiter regio Zuid, via irene.bosmans@SPIE-ws.com. Heb je vragen over de vacature of de sollicitatieprocedure? Bel Irene dan via 06 – 15 58 75 89.

of