Skip to content

QHSE adviseur - Grote Projecten

Nederland, Utrecht, UtrechtBS Projecten

Functieomschrijving

SPIE Grote Projecten zoekt QHSE Adviseur die ook Veiligheidskundige is. Deze adviseur ondersteunt en adviseert op onze complexe utilitaire projecten.

Dit ga je doen

Voor SPIE is veiligheid en veilig werken het allerbelangrijkste dat er is! Wij willen dat iedere collega na het einde van de werkdag weer veilig naar huis kan gaan. Onze technische werkomgevingen vragen dus om een ervaren, veelzijdige Veiligheidskundige, die op onze grote projecten alle Health, Safety en Environment aspecten bewaakt en daarover adviseert.

Als QHSE Adviseur en Veiligheidskundige heb je veiligheid uiteraard hoog in het vaandel staan. In deze veelzijdige functie inventariseer je alle mogelijke risico’s vanaf het ontwerp- tot en met de realisatiefase en maak je ze beheersbaar. Je draagt operationeel je steentje bij, door vaak en graag op de bouwplaats/werkvloer aanwezig te zijn om veilig werken te bevorderen. Je weet hoe men werkt en adviseert hoe nóg veiliger kan worden gewerkt. Omdat je 4 of soms 5 grote projecten onder je hoede hebt, verdeel je je tijd over deze projecten. Je bent verantwoordelijk voor het ondersteunen en adviseren van medewerkers en leidinggevenden inzake (acute) veiligheidsvraagstukken, in – en bij hun werk op locatie. Daarnaast zorg je voor het uitvoeren van onderzoek naar fysieke, fysische, chemische en biologisch gezondheidsrisico’s, waaronder RIE. Mocht zich onverhoopt toch een -bijna- ongeval voordoen, dan ben jij direct ter plaatse om de toedracht en oorzaak te onderzoeken. Ook voer je taak-, proces- en werkplekonderzoek uit en adviseer je hierover. En om te laten zien hoe goed je het doet, fungeer je tevens als aanspreekpunt voor de Inspectie SZW.

Het werk zelf is zeer afwisselend; je bent zelfstandig verantwoordelijk voor het vertalen van de wet- en regelgeving naar praktische richtlijnen, die gericht zijn op de bewustwording van de mensen op de bouw en die het veilig werken tot een alledaagse gewoonte maken.

Je adviseert gevraagd en ongevraagd, je ondersteunt bij toolboxes, coördineert samen met je QHSE collega’s de Veiligheidsdag en je vindt het leuk om in gesprek te gaan over veiligheid. Indien nodig spreek je mensen direct aan op hun gedrag of een onveilige situatie. Met al jouw kennis en creativiteit, zorg jij dat iedere collega aan het einde van de werkdag weer veilig thuiskomt.

Dit bieden wij

 • Een uitdagende functie met een goed salaris uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen
 • De kans om ervaring op te doen door je bijdrage te leveren aan de realisatie van grote utilitaire werken. 
 • Een afwisselende en uitdagende functie met veel eigen verantwoordelijkheid.
 • Je werkt voor grote complexe projecten (utiliteit), meestal in een uitdagende omgeving, zoals bijvoorbeeld op Schiphol, of op De Nederlandsche Bank of onze andere mooie projecten (meestal in het westen van het land).
 • Je werkt in een innovatieve en vooruitstrevende omgeving (met BIM, Pulse, Data gedreven).
 • Volop mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling; het volgen van opleidingen en mogelijkheden tot zowel verbreding als verdieping in je vakgebied.
 • Dat je onderdeel gaat uitmaken van een gezellig team van professionals.

Vereisten

Dit vragen wij van jou

 • Je werkt planmatig en gestructureerd en verdiept je graag in het project en hoe er nóg veiliger gewerkt kan worden.
 • Je hebt gedegen vakkennis en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen hierin.
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur een technische opleiding, aangevuld met de opleiding tot Veiligheidskundige/HVK of MOSHE)
 • tenminste 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie

Over SPIE Grote Projecten

Voor SPIE is techniek nooit het doel op zich, maar een middel. Voor onze opdrachtgever realiseren wij grote, complexe projecten waarbij een prettige en gezonde omgeving waarin mensen optimaal kunnen werken en verblijven, centraal staat. Integraal werken zit in ons DNA. We nemen onze klanten de zorg voor hun gebouw of omgeving volledig uit handen, door 24 uur per dag garant te staan voor betrouwbare, efficiënte en duurzame technische installaties. Doel van onze inspanningen is om gebouwen zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te maken.

Meer weten en solliciteren

Meer weten over deze functie, de sollicitatieprocedure of de arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact op met Lotte Versteeg, HR Manager, telefoonnummer 0653833880.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

of