Skip to content

!Smart Building Engineer

Nederland, Noord-Brabant, EindhovenBS Staf

Functieomschrijving

Worksphere zoekt een enthousiaste Smart Building Engineer die mee wil bouwen aan de toekomst van data gedreven beheer en onderhoud.

Dit ga je doen

PULSE is de naam van zowel de afdeling als het platform voor de digitale diensten naar onze klant. De PULSE afdeling ontsluit gebouwen, om deze op afstand beter te bedienen. Denk hierbij aan storingsdoormelding, operatordiensten met analyses op afstand, maar ook state-of-the-art data-analyse om gebouwprestaties te verbeteren en onze organisatie te faciliteren in de transitie naar data gedreven beheer en onderhoud. Meer algemeen zet PULSE data van mens, techniek en omgeving om naar informatie. Door gebouwen 24/7 te monitoren, afwijkingen en gedrag te voorspellen worden storingen voorkomen. Hetgeen tegelijkertijd de levensduur verlengt, energieverbruik en onderhoudskosten reduceert. Het resultaat, een voorspelbare en gepersonaliseerde dienstverlening.


Je gaat als Smart Building Engineer aan de slag met alles wat met ons PULSE platform te maken heeft, zoals het koppelen van nieuwe gebouwen, inrichten van het platform en ondersteunen van gebruikers bij het gebruik van het platform. In overleg met de klantteams en de PULSE Consultant bepaal je de scope van een implementatie die je vervolgens zelf gaat inrichten. Je maakt analyses en algoritmes voor de locatie en draagt de tools over aan de interne en externe gebruikers. Naast dat jij klanten helpt vanuit jouw specialistenrol, help je Worksphere door mee te denken over het door ontwikkelen van ons PULSE platform en gebruiken van de analysetools in de dienstverlening van onze organisatie.

Dit bieden wij

 • Naast dat je komt te werken op een zeer innovatie afdeling binnen Worksphere, kom je ook te werken bij een organisatie die voorop loopt in de branche op het gebied van data gedreven beheer en onderhoud. 
 • Je komt in een jong team met leuke collega’s met passie voor techniek in gebouwen, regeltechniek en big data. 
 • Als werkgever biedt Worksphere een concurrerend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden. 
 • De baan is fulltime, maar als jij liever 4x9 uur zou willen werken zodat je meer tijd overhoudt voor je privéleven is dat geen probleem, we denken graag met je mee. 
 • Natuurlijk hoort ontspanning er ook bij. Je krijgt bij ons 25 vakantiedagen en 13 adv-dagen en eventuele leeftijdsgebonden adv-dagen! 
 • Worksphere biedt je tevens diverse doorgroeimogelijkheden binnen de afdeling als in de rest van de organisatie en afhankelijk van je ontwikkelbehoefte zijn er interne opleidingsprogramma’s waarmee jij je soft skills als technisch professional verder kunt ontwikkelen.

Nieuwsgierig geworden? We vertellen je graag meer in een kennismakingsgesprek!

Vereisten

Dit vragen wij van jou

 • Je hebt een afgeronde technische HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur Werktuigbouwkunde of Installatietechniek;
 • Kennis van SkySpark is een pré, maar mocht je hier nog niet vaardig in zijn dan kan ons team van specialisten je hier ook veel over (bij)leren;
 • Je hebt affiniteit met analyses van gebouwinstallaties, energie, comfort en onderhoud;
 • Goede analytische vaardigheden met sterke interesse voor data-analyse;
 • Je bent zelfsturend en hebt oog voor details en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Je houdt van kwaliteitsgericht en accuraat werken;
 • De ambitie ons te helpen de gebouwen van onze klanten duurzamer te maken!

Meer informatie

Heb je nog vragen? Geen probleem. Voor vragen over deze functie en/of het team waarin je komt te werken kun je contact opnemen met William Duinkerken, Teamleider PULSE, op tel 06-31746365. Voor vragen over de sollicitatieprocedure je contact opnemen met Kim Rolf von den Baumen, HR Manager, op tel 06-10977854.


Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of